معاونت فرهنگی و دانشجویی

پایان باشکوه بیست‌ونهمین جشنواره سراسری قرآن و عترت وزارت بهداشت در زنجان (2)

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

آیین اختتامیه بیست‌ونهمین جشنواره سراسری قرآن و عترت ویژه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، با حضور پرشور قرآنیان دانشگاهی و مقامات ارشد کشوری و استانی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد.

آیین اختتامیه بیست‌ونهمین جشنواره سراسری قرآن و عترت ویژه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، با حضور پرشور قرآنیان دانشگاهی و مسئولان فرهنگی، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد و با شکوهی درخور این رویداد ملی، به کار خود پایان داد.

این جشنواره که از مهم‌ترین رخدادهای قرآنی خانواده بزرگ نظام سلامت کشور به شمار می‌رود، با مشارکت گسترده دانشجویان، اساتید، کارکنان و فعالان فرهنگی و قرآنی، طی چند روز در زنجان برگزار شد و جلوه‌ای از پیوند عمیق علم و معنویت را به نمایش گذاشت.

در مراسم اختتامیه، دکتر سعید سرداری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان و شرکت‌کنندگان، بر اهمیت نهادینه‌سازی معارف قرآنی در محیط‌های علمی تأکید کرد و گفت: جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، فرصتی بی‌نظیر برای پیوند و تلاقی دانش و معنویت است و این جشنواره فراتر از یک رقابت، بستری برای تعمیق ارتباط میان علم، اخلاق و ایمان در جامعه دانشگاهی است.

دکتر سرداری با اشاره به رسالت دوگانه دانشگاه‌های علوم پزشکی در گسترش علم و پژوهش و تعهد به تعالی انسانی و اخلاق‌مداری، گفت: جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان تبلور هر دو این رسالت‌هاست که فرصتی ارزشمند برای پیوند معنویت با دانش و درخشش اخلاق در کنار تخصص فراهم می‌کند.

سپس دکتر حبیبی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه قرآن، ارزش انسان را نه در مرد یا زن بودن بلکه در بااخلاق بودن، باایمان بودن و آگاه بودن می‌داند، به آیه‌ی ۷۰ سوره اسراء که در آن به کرامت ذاتی انسان بی هیچ تمایز جنسیتی اشاره شده است، استناد کرد و افزود: کرامت انسانی مسیری است برای رسیدن به غایت خلقت که همانا خداپرستی و انسان کامل شدن می‌باشد.

معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت، گفت: قرآن کتابی نیست که فقط در طاقچه و کتابخانه قرار بگیرد یا فقط در مسجد تلاوت شود بلکه این کتاب آسمانی برای زندگی است و باید در خانواده، دانشگاه، بازار، سیاست، فرهنگ و اجتماع به آن تمسّک جوییم.

وی با بیان اینکه "ایاک نعبد و ایاک نستعین" تعهدی است که باید در روابط اجتماعی، رفتار اقتصادی، تربیت فرزندان، مسیرهای علمی و حتی برنامه‌ریزی‌های ملی و کلان جامعه به آن وفادار باشیم، اظهار کرد: انسان قرآنی، حامل معنا و مفهوم است. ایمان نباید فقط در سینه بماند بلکه باید تجسم یابد، عینیت پیدا کند و در رفتار و سبک زندگی ما نمایان شود. ثروت را با عدالت همراه کند. قدرت را برای احقاق حق به کار گیرد و علم را در خدمت روشنگری و عافیت بشر قرار دهد نه اینکه کودکان را در غزه به خاک و خون بکشد.

در بخش بعدی اختتامیه دکتر باقری، دبیر جشنواره و رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت،ضمن شرح گزارشی جامع از ابعاد کمی و کیفی این رویداد گفت: در بیست‌ونهمین دوره جشنواره، بیش از ۶۱ هزار نفر از اعضای نظام سلامت کشور شرکت داشتند که این میزان در مجموع شامل ۱۰۰ هزار نفر-رشته بوده است.

وی افزود: مرحله نهایی این دوره با حضور ۱۲۰۰ نفر از برگزیدگان سراسر کشور در زنجان برگزار شد که بیانگر گستردگی و اهمیت این جشنواره است.» جشنواره امسال در ۹ بخش و ۶۳ رشته برگزار شد و رشته‌هایی چون حفظ قرآن کریم، قرائت (تحقیق و ترتیل)، معارف، پژوهش‌های قرآنی، ادبیات، هنرهای قرآنی، ایده‌پردازی، فناوری و هوش مصنوعی با محوریت قرآن کریم را دربر می‌گرفت که نشان از نگاه نوآورانه و روزآمد متولیان این حوزه دارد.

همچنین نماینده ولی فقیه و امام جمعه زنجان در بخشی از سخنان خود گفت: حضور چهره های قرانی در زنجان بسیاراثر بخش است، وقتی حافظان و قاریان و فعالان در هررشته از قران یکجاجمع می شوند این منطقه برای آسمانیان نورافشانی میکند.وی ضمن قدردانی از همه دست اندرکاران برگزاری این جشنواره گفت: فضای مسابقات قرانی وزارت بهداشت بسیار صمیمی و سرشار از شور و عشق بود.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر فاطمی‌پور، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، با ابراز خرسندی از حضور در جمع قرآنیان دانشگاهی، بر نقش بی‌بدیل قرآن کریم در رشد معرفتی، اخلاقی و معنوی جامعه دانشگاهی تأکید و اظهار کرد: خداوند در سوره عصر می‌فرماید: وَالْعَصْرِ إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ"اگر به عمر خود توجه نکنیم و از آن به‌درستی بهره نبریم، دچار خسران خواهیم شد. در روز قیامت، انسان ساعت به ساعت باید پاسخگوی اعمال خود باشد. اگر عمل صالحی انجام داده باشد، حسرت می‌خورد که چرا بیشتر عمل صالح انجام نداده است و اگر گناهی مرتکب شده باشد، پشیمانی و حسرت او را فرا می‌گیرد. همین توجه به زمان و بهره‌گیری درست از عمر، می‌تواند مسیر زندگی انسان را تغییر دهد.

در این آیین، دکتر حبیبی، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، جمعی از معاونان فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، مدیران ستادی وزارت، و مسئولان فرهنگی و قرآنی نیز حضور داشتند و از نزدیک شاهد شکوه این رویداد ملی بودند.

در بخش پایانی مراسم، برگزیدگان آیین تقدیر از برگزیدگان بخش آوایی برادران برگزار شد که با استقبال پرشور حاضران همراه بود. در این بخش، نفرات برتر رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، اذان و دعاخوانی معرفی و با اهدای لوح افتخار و جوایز ارزنده، مورد تقدیر قرار گرفتند.