تقویت شایستگی‌های فردی و توانمندسازی فعالان کانون‌های قرآن وعترت امری ضروری است

منتشر شده در 04 شهریور 1396

به گزارش روابط عمومی و به نقل از  گزارش مفدا‏، دکتر حسام الدین علامه روز جمعه در آیین افتتاحیه سومین همایش فعالان کانون‌های قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی در مشهد با بیان این مطلب افزود: اولین قدم و ساده‌ترین گام در راستای اصلاح زیرساخت‌ها، تقویت شایستگی‌های فردی وتوانمندسازی افراد است.

وی برگزاری همایش‌های فعالان کانون‌های قرآن و عترت دانشجویان را سبب ارتقای سطح فنی شرکت‌کنندگان نسبت به قرآن و آموزه‌های دینی عنوان کردو گفت: قطعا برگزاری کلاس‌ها وکارگاه‌های آموزشی عمومی وتخصصی با محوریت و موضوع قرآن می‌تواند شما فعالان قرآنی را به اهداف مورد نظرتان نزدیک‌تر سازد.

علامه گفت: مقام معظم رهبری در بحث مساله فرهنگی می‌گویند که مساله‌یابی فرهنگی و اینکه اکنون دغدغه و خلاء و مشکل کجاست و این خودش یک هنر است.

قائم مقام نظارت و برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه شما فعالان کانون‌های قرآن وعترت دانشگاه‌ها باید در مسیر فعالیت‌های خود قدرت حل مساله داشته باشید و آن را در خود تقویت کنید چرا که این روش، به صورت یک فرایند و نظام در آمده است از این رو باید آن را بیاموزیم.

وی بر افزایش شایستگی‌های فردی تاکید کرد و گفت: شما فعالان کانون‌ها باید شایستگی‌های فردی خود را ارتقاء ببشخید. ما باید به سمتی برویم که بسترها را اصلاح و همچنین پلت فورم جامعه دینی را درست کنیم و این یک کار سخت و پیچیده‌ای است و برای این کار باید شایستگی‌های فردی خود را مضاعف کنیم.

علامه با اشاره به اینکه موبایل و تلگرام، ما را سطحی بار می‌آورد گفت: شما فعالان کانون‌های قرآنی باید به سمت مطالعه و کتابخوانی بروید وانس خود را با کتاب بیشتر کنید و اهل مطالعه باشید. البته تلگرام و فضای مجازی ابزاری است که باید از آن استفاده بهینه و درست کرد اما شما که فعال حوزه قرآنی هستید باید برای پیشبرد اهداف معنوی و قرآنی خود، حتما اهل کتاب باشید و با حضور در کارگاه‌ها وهمایش‌های مختلف قرآنی، سطح معلومات و دانش قرآنی خود را افزایش دهیم. یار امام زمان بودن و سربازی امام زمان بودن حرفش یک ادعاست و عمل کردنش بسیار سخت و پیچیده از این رو حتما باید درمسیر درست حرکت کرد.

وی خطاب به فعالان کانون‌های قرآن و عترت گفت: اگرمی‌خواهیم یک آینده درخشان و قرآنی بسازیم، باید بستر یک نظام تمدنی را بر مبنای اندیشه توحیدی ومهدوی ایجاد کنیم و برای این که ما یک سلطه معرفتی داشته باشیم در وهله نخست باید یک نظام حکمرانی معرفتی داشته باشید و در این مسیر نیاز به دانشمندان و علامه‌هایی داریم که نظریه پردازی‌های قوی می‌کنند از جمله مرحوم علامه طباطبایی که به واقع یک نظریه پرداز معرفتی و دینی بود. البته در سیستم‌های غربی و در دانش معرفت غربی نیز دانشمندان و علامه هایی نظیر هگل و کانت بودند که به خوبی تئوری پردازی و نظریه‌پردازی می‌کردند.

قائم مقام نظارت و برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت به بحث تولید نظام اشاره کرد و گفت:ما باید از مبنای نظریه معرفتی تولید نظام کنیم. یک نظام‌سازی با توجه به مبانی، انجام دهیم و شهید مطهری یک نظام ساز بود و شما اگر مروری به کتاب‌های شهیدمطهری بیندازید به خوبی نظام‌سازی را در آثارش می‌بینید.

دکتر علامه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به مباحث میان رشته‌ای قرآن کریم اشاره کرد و بر لزوم تقویت فعالیتهای فعالان کانون‌های قرآن و عترت نسبت به مباحث میان‌رشته‌ای تاکید کرد. شما فعالان کانون‌های قرآنی باید نسبت به انجام فعالیت‌های بین رشته‌ای متناسب با اهمیت آن اقدامات موثری انجام دهید و قطعا این کار با بارش افکار و همفکری و برگزاری جلسات هم‌اندیشی شدنی است.

وی تاکید کرد: ما در حوزه سلامت ودین باید متخصصان سلامتی باشیم که آشنا به حوزه دین است اما قطعا اگر در تیم‌مان متخصص دینی و عالم دینی که آشنا با حوزه سلامت نباشند نمی‌توان به اهداف‌مان نزدیک شویم و کارمان التفات و برداشت‌هایمان برداشت‌های غیر روش‌مند می‌شود.

علامه افزود: اگر شما فعالان قرآنی می‌خواهید تیم‌ورک جلو بروید باید سعی کنید نخبگان و کارشناسان هر علمی را در تیم‌ورک‌ تان داشته باشید و از تخصص‌های آنها استفاده کنید و همچنین رویکرد مساله‌یابی و مسلط شدن به تکنیک‌های حل مساله را به خوبی بدانید و مداخله‌گری چند بعدی خوبی باشید و از زوایای مختلف به یک مساله نگاه کنید نه این که یک جانبه به مساله بنگرید.

وی خطاب به شرکت‌کنندگان در همایش فعالان قرآنی گفت: شما باید در مسیر فعالیت‌های قرآنی خود و در مهارت‌های ارتباطی، شایستگی‌های فردی خود را بالا ببرید و در راستای توامندسازی خود گام‌های موثری بردارید.